Nieuws

Wat rood eetgerei met de ziekte van Alzheimer te maken heeft.

04-09-2015

 40% van de Alzheimer-patiënten lijdt aan gewichtsverlies. Er zijn verschillende oorzaken waarom zij gewicht verliezen. 

Dat kan bijvoorbeeld zijn omdat het voor hen steeds moeilijker wordt om zelfstandig te eten, omdat zij vaak snel zijn afgeleid en onrustig zijn tijdens het eten. Ook is het voor hen vaak moeilijk onderscheid te maken tussen verschillende kleuren. Ruim 60% van de Alzheimer-patiënten heeft een afname in het vermogen om kleuren van elkaar te onderscheiden. Het voedsel op een gewoon bord merken velen van hen als het ware niet goed op. 


Het is wetenschappelijk aangetoond zij gevoeliger zijn voor de opvallende kleur rood.

Daarom gebruikt men rode bekers, rode borden en rood bestek om de eetlust te bevorderen.

KioCare heeft een rood kunststof bord in het assortiment met een oplopende rand aan de achterkant, waardoor men het eten gemakkelijker van het bord kan scheppen (nr. 1522). Een meegeleverde en afneembare zuignap onder het bord zorgt ervoor dat deze prima op zijn plek blijft. Daarnaast is er een bestekset leverbaar met rode, verdikte en buigbare handgrepen (nr. 1250).

Desgewenst kan men ook eten uit een zogenaamde Scooper Bowl, een rode eetkom met ronde randen (nr. 1526).

 

Terug naar nieuws

"));